Wijziging locatie Chemie on Tour april 2020

Op 3 april 2020 zou de Chemie on Tour plaatsvinden bij Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT). Wegens het coronavirus is dit gewijzigd.

In verband met het Coronavirus heeft Hutchison Ports ECT van hogerhand opgelegd gekregen om voor onbepaalde tijd alle groepsbezoeken en rondleidingen op te schorten. Het is daardoor niet mogelijk om de Tour te hosten.

Dankzij de welwillende hulp van Neele-Vat Logistics zal de Tour gelukkig niet komen te vervallen. Zij zullen op 3 april ’20 het evenement hosten in het nieuwe complex aan de Madoerastraat 10 op de Maasvlakte. Neele-Vat Logistics is één van de grotere logistieke dienstverleners in de regio

Namens Neele-Vat zal er een lezing verzorgd worden over best practices met het gasmeten van containers. Hoogleraar toxicologie Martin van den Berg gaat in op de risico’s van blootstelling aan toxische stoffen, waar het onderwerp containerbegassing ook ter sprake zal komen.  Daarnaast zal Ward Veltman, Cyber Security & Risk Officer bij FERM, toelichting geven op het port cyber resilience programma: een publiek-private samenwerking om bewustwording te creëren over cyberdreigingen. FERM is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma, een initiatief van Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Port of Rotterdam en de politie.

De Tour wordt afgesloten met een rondleiding bij Neele-Vat waar de best practices rondom de begaste containers in de praktijk bekeken zullen worden.

Aanmelden voor de Tour is gratis voor VNCW-leden en kan via onze website:

www.chemie-on-tour.nl