E-learning cursus Basiskennis gevaarlijke stoffen

Strategische overname Vabix door Allround Cargo Handling

“Dit high-end warehouse biedt ons serieuze groeimogelijkheden binnen de chemische opslag!”
De afgelopen 25 jaar is Allround Cargo Handling (lid VNCW) een internationaal bekende speler op logistiek gebied geworden. Het bedrijf, dat is gevestigd in Ridderkerk, richt zich vooral op de opslag, overslag en logistiek van voedingsmiddelen (zoals noten en gedroogd- fruit) en chemie. Onder leiding van Edwin Roos (39) is het familiebedrijf zodanig tot bloei gekomen, dat de onderneming letterlijk en figuurlijk uit zijn jasje is gegroeid. De huidige locatie van Allround Cargo Handling zit zowel qua omzet als qua capaciteit aan zijn top, terwijl er met name voor de chemietak sterke behoefte is aan kwalitatieve en kwantitatieve uitbreiding. Een oplossing is inmiddels binnen handbereik: op 27 februari jl. heeft Allround Cargo Handling het logistieke bedrijf Vabix Holding en al haar dochterondernemingen overgenomen.

Marktpotentie
Roos is erg enthousiast over de overname: “Onze food-tak heeft de laatste jaren een groeispurt meegemaakt, maar ook voor onze opslag voor specialty chemicals is veel marktpotentie. Wij hadden tot nu toe te weinig geschikte opslagcapaciteit, die Vabix wel in huis heeft. Met de strategische overname van Vabix krijgt Allround Cargo Handling letterlijk en figuurlijk extra ruimte om uit te breiden. Zowel voor gevaarlijke als voor ongevaarlijke chemische stoffen krijgen wij 6500 vierkante meter meer warehousing, die helemaal voldoet aan onze hoge standaarden. Daarnaast heeft Vabix een eigen shipping afdeling voor zee- en luchtvracht, wat potentie biedt voor de huidige en toekomstige relaties van Allround Cargo Handling. Kortom: serieuze groeimogelijkheden!”

Win/win-situatie
De strategische overname komt niet alleen voor Allround Cargo Handling, maar ook voor Vabix op een uitgelezen moment. De zittende aandeelhouders van familiebedrijf Vabix waren op zoek naar opvolging, zodat de toekomst van de onderneming veiliggesteld werd. Bovendien moest er een kostbare moderniseringsslag worden gemaakt op automatiseringsgebied. Met de overname door Allround Cargo Handling worden diverse vliegen in één klap geslagen: Allround Cargo Handling heeft extra opslagruimte en uitbreiding van haar service pakket, en Vabix lift mee op de uitgebreide IT-kennis en het management van Allround Cargo Handling. Een duidelijke win/win-situatie dus.

Kennisbundeling
De aandeelhouders van Vabix stelden een belangrijke voorwaarde voor de overname: er moest op goede wijze worden omgegaan met het reeds aanwezige personeel. Geen enkel probleem, stelt Roos: “Wij willen ons hier zeker voor inspannen. Niet alleen omdat wij een goed werkgever willen zijn, al is dat natuurlijk een belangrijk uitgangspunt, maar bij de medewerkers van Vabix is veel gespecialiseerde kennis over opslag van chemische producten aanwezig, die voor de onderneming heel waardevol is. Die kennisbundeling geeft het nieuwe Allround Cargo Handling extra innovatieve slagkracht in de chemie opslag!”

Warme overdracht
Roos kan niet alleen rekenen op de inzet van medewerkers van administratie en werkvloer; ook de directie van Vabix heeft zich bereid verklaard om haar werkzaamheden en klantcontacten warm over te dragen. De CEO toont zich meer dan tevreden: “Al met al krijgt Allround Cargo Handling straks goed geoutilleerde opslagruimte én medewerkers. Een beter toekomstperspectief kan ik me niet wensen!”