Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in chemie logistiek

De Belgische logistieke firma Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in Limburg. De miljoenen worden in distributiecentra rondom het chemische cluster Chemelot geinvesteerd. Ook breidt de logistiek dienstverlener de terminals in Nuth en Born uit. Het bedrijf heeft op Chemelot een terrein van 12 hectare aangekocht voor de bouw van 54.500 vierkante meter magazijnen en 207 silo’s.

Eigenaar van het bedrijf is de Antwerpse ondernemer Fernand Huts. Katoen Natie gaat in Limburg polymeren en chemische producten opslaan, herverpakken, zeven en compacteren. Het is de bedoeling om in het tweede kwartaal van volgend jaar operationeel zijn. Naast de investering in Chemelot breidt Katoen Natie zijn terminal in het Nederlandse Nuth uit met 10.000 vierkante meter en 60 silo’s. Daarnaast is een stuk grond gekocht in Born, waar een nieuw magazijn van 35.000 vierkante meter zal worden gebouwd.

Ook in het aantal voertuigen wordt geinvesteerd: 115 nieuwe trekkers, 45 nieuwe droge bulkwagens en 10 nieuwe vloeistoftanks. Dat is allemaal samen goed voor een totale investering van 80 miljoen euro.

Op dit moment werken er in de locaties, vlakbij de Belgische en Duitse grens, 250 mensen. Katoen Natie breidt doorlopend uit sinds de komst in 2013 in Limburg.