Broekman Logistics verkoopt voormalige VLS-activiteiten in Antwerpen

Broekman Logistics focust zich voortaan volledig op de markten van speciale, verpakte chemicaliën, van constructie- en landbouwmachines en van industrial equipment in de breakbulk industrie. Broekman richt zich daarbij op internationale expeditie en toegevoegde waarde logistiek zoals productie, assemblage en de behandeling van spare parts in warehouses en terminals.

Verkoop voormalige VLS-activiteiten

Dit heeft gevolgen voor het portfolio van activiteiten. Zo passen de activiteiten in bulkchemicaliën niet meer binnen de aangepaste strategie. Dat is de reden dat de voormalige VLS-activiteiten in Antwerpen zijn verkocht aan Van Moer Logistics, gevestigd in Zwijndrecht, België.

Groei in focus segmenten

In lijn met deze vernieuwde strategie is Broekman Logistics inmiddels gestart met de bouw van een 60.000 m2 grote faciliteit in Weert, waar zij eindassemblage- en fabricagewerkzaamheden voor haar klanten gaat uitvoeren. Vanaf 2023 wordt vanuit de bestaande opslagfaciliteiten in Rotterdam, Born en Venlo de groei van huidige en toekomstige klanten gefaciliteerd.

De zeer succesvolle en voortdurend groeiende expeditie activiteiten in India, Polen, Nederland, Tsjechië en België worden verder uitgebreid. Vanaf de unieke Breakbulk terminals in Rotterdam blijven lange termijn klanten in de short-sea, metalen en de en duurzame energie-industrie bediend worden. De scheepvaartafdeling blijft de ruggengraat van het bedrijf.

Best in class in duurzaamheid en digitalisering

Broekman Logistics blijft focussen op duurzaamheid en de verdere digitalisering van haar processen. De ambitie is om ‘best in class’ te zijn ten opzichte van de concurrentie. Broekman Logistics heeft er alle vertrouwen in dat zij op basis van 60 jaar uitstekende logistieke dienstverlening, haar toegewijde aandeelhouder en bovenal toegewijde medewerkers gaat slagen in de uitvoering van dit plan.